El meridià de Greenwich a Benissa

Fa poc em va agafar la curiositat de conèixer per on passava el meridià de Greenwich a Benissa, ja vegeu els mal de caps que tenim els freaks.

El cas és que sabia que el teniem ben a prop i que fins i tot hi ha un club nàutic d’Altea, també anomenat Campomanes, que porta el seu nom, però desconeixia el lloc exacte per on entrava a Benissa, així que dit i fet em vaig posar máns a l’obra amb el Google Maps i la seua eina de càlcul de longituds i latituds, i el resultat ha sigut curiós.

El meridià entra a Benissa per la muntanya de La Solana, però no per qualsevol punt. Ho fa a tan sols uns pocs metres del seu cim, així que si aprofiteu l’ocasió per pujar ben bé podeu dir que esteu al mateix meridià de Greenwich.

Meridià de Greenwich a Benissa
Meridià de Greenwich a La Solana

Desconec si deu haver moltes més muntanyes amb aquesta coincidència a tots els països que travessa aquesta línia, però se’m presenta com un fet excepcional. Podria ser digne d’aprofitament? La veritat és que no em veig els minibusos plens de jubilats de l’imserso pel camí de Marnes…

Tornant al meridià, recorre les terres de Benissa per les partides de Pinos i Lleus, i podeu veure el recorregut complet fins que ens deixa paral·lel a l’autopista per aquest mapa de google maps.

Servisca aquest primer post del blog com a homenatge a La Solana, la muntanya del meridià de Greenwich.

5 pensaments sobre “El meridià de Greenwich a Benissa

  1. Normalment escric en castellà però en aquest cas faré una excepció per felicitar-te pel teu blog i espere poder llegir-te sovint.

    Una cordial salutació des ” Apuntes desde Benissa”

  2. Curiós si que és, si…

    Felicitats pel blog! Una vegada s’arranca, el més difícil és no deixar-ho estar – t’ho dic per experiència 😉

  3. @Apuntes desde Benissa: Moltes gràcies per les teues felicitacions. Ja ens ane, llegint!.

    @Xavi Ivars: Gràcies!. Espere anar agafant una seguida i tindre prou constància. I espere tindre també prou inspiració per escriure sobre coses que siguen interessants. Una abraçada.

  4. He vist la teua primera entrada en el teu blog. És curiós, però pensava que passant per la Llosa de Camtxo, la direcció del meridià era una altra.
    Supose que l’homenage a La Solana no sera gratuït, i que hi ha una relació personal.
    Et felicite, m’ha agradat el disseny del blog. Per a algú que esta buscant entrar en la “blogeria” i que no s’atrevix a eixir a l’arena, és un motiu d’anim.
    Entenc que no tenim perquè posar limitacions als temes que vullguem expressar, ja que si la idea és ser sincers, en la vida, (i si ademes s’és curiós com apuntes), tractem de tot i tafanegem de tot.
    Si no hi ha curiositat, si no hi ha objectiu, on ens quedem.
    Una bona demostració és l’èxit d’Infobenissa.
    Enhorabona, i et seguisc.

  5. @vicentmarroixest

    He modificat la línia allargant-la cap al nord perquè veges per on va. De totes formes no haguera calgut perquè Google maps actualitza les imatges per zones i ha agafat el meridià de Greenwich de referència, quedant les imatges a un costat més fosques que a l’altre, ho pots comprovar fàcilment. Pel que comentes, efectivament el meridià passa per la Llosa de Camatxo.

    Gràcies per les felicitacions, però el mèrit del disseny del blog no és meu. He agafat el disseny per defecte que ve amb WordPress 3 i que va eixir fa uns pocs dies. El tema es diu “Twenty Ten”. Ara per ara no tinc massa temps per fer modificacions però aniré canviant algunes cosetes.

    Espere que t’agraden el temes que es tracten i t’anime a participar als comentaris si ho creus oportú.

    Una forta abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *